Gjenbruksbutikk for klær i Aksdal kyrkje


Ta turen innom og kikk etter klær

STED: I kjelleren i Aksdal kyrkje. Inngang i kjelleren, kontorinngangen. Butikken er for det meste ikke betjent.
ÅPENINGSTIDER: Tirsd-fred kl.10.00-14-00. Onsdag kl.10.00-18.00

Her forteller ungdomsdiakon og "gjenbruksforkjemper" Lisbeth S.Haaheim litt om oppstarten til bruktbutikken vår:
 
 Gjenbruksbutikken kom til på en litt tilfeldig måte. Frivillighetskoordinatoren i Tysvær hadde fått noen poser med nye klær fra Aksdal senteret og spurte meg (Lisbeth) om jeg visste om noen som trengte klær. Det gjorde jeg for såvidt ikke, men jeg kunne ta imot sekkene med klær. Like etter brøt det ut krig i Ukraina og vi fikk de første flykningene i fra Ukraina. Vi etablerte kontakt med flyktningmottaket i Tysvær. De formidler da til alle sine flykninger at i Aksdal kyrkje kunne de få innleverte klær. Mange flykninger benytter seg av dette tilbudet.smiley
 
Etter dette har det fortsatt jevnlig å komme folk innom med poser med klær, og vi har stadig brukere av kirken og andre som kommer innom for å kikke, kjøpe eller tar med seg noe hjem gratis:)
  
Gjenbruk av klær er noe alle kan benytte seg av. Flykninger og trengende tar det de trenger. Ønskelig at andre betaler kr. 10,- pr plagg eller gi en større gave. Pengene går til arrangement for inkludering eller til spesielle innkjøp for de som måtte trenge det.
 
Tøy som leveres inn må være rent og helt. Alle størrelser av interesse.
 
        
 
Tilbake