Musikalsk fruktbonde trakterer orgelet


Steinar Alvsaker ble tilsatt som organist i Nedstrand sokn 1.september. I tillegg til det pendler han til den andre jobben sin som fruktbonde i Hardanger.

Alvsaker har undervist orgel på Høgskolen i Stavanger, hvor blant andre organisten vår i Førresfjorden, Johannes Støle har vært en av hans elever. Godordene kommer lett når Støle skal beskrive sin tidligere lærer: «Han har en veldig musikalsk og rytmisk tydelighet og trygghet i orgelspillingen sin, som gjør det til en sann glede å høre han spille. Han er en av de aller beste jeg vet om innen liturgisk spill og som solist»

Vi tar en liten prat med Steinar, som fortiden er i Hardanger og gjør frukttrærne klar for årets sesong.

-Kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg bor i Haugesund. Er gift med Ragnhild og har to barn; Sara 24 år og Simon 21 år. Jeg kom til Tysvær etter å ha virket 10 år som kantor i Sveio. Har tidligere hatt stillinger som organist i Haugesund og Karmøy. Jeg kommer opprinnelig fra Ullensvang, der jeg også driver fruktgård. Nå før påske er det mye arbeid med å beskjære ca. 5500 frukttrær. Dette er arbeid som må gjøres før blomstring.

-Hvordan har de første månedene i jobber i Nedstrand sokn vært?

Starten i Nedstrand sokn har blitt veldig spesiell pga. koronasituasjonen. Jeg jobber for det meste hjemmefra og ser derfor svært lite til de andre ansatte. Jeg prøver å øve på tidspunkt der det er få til stede i kirkene, som lørdag eller kveld.

-Hva er din favoritt salme og hvorfor?

En salme som er veldig flott er nr. 888 i den norske salmeboken: «Jerusalem, Jerusalem, du som høgt på berg er bygd». Melodien er av Charles Hubert Hastings Parry, og den er en av de beste i salmeboken. Den har en tekst som peker frem mot det som venter. En av mine favoritter.

 

Tilbake