Overraskende jobbdager i kirken


Denne uken har vi hatt to elever på jobbskygging. Les om deres opplevelse her.

Denne uken har det vært en uke med mange nye opplevelser. Vi er to ungdommer som kommer fra frakkagjerd ungdomsskole, som er på jobbdager i Førre kirke og Aksdal kyrkje. I denne artikkelen får dere lese litt om hvordan denne uken har vært, og hva vi har opplevd. 

Koselig kveld med simenklubben

Mandag hadde vi grøtfest med Simenklubben, det er en klubb for utviklingshemmede. Det vi gjorde der var å lage grøt, pyntet litt, og vi hadde og en quiz for de. Det var dessverre ikke mange som kom på det, men det var fortsatt en fin opplevelse. Det var hyggelige  og koselige folk.

Overraskende opplevelse

Tirsdag fikk vi være med på gudstjeneste med barnehage unger i Aksdal kyrkje. Dette er noe som begge to likte veldig godt. Det var hyggelig å se at barna koste seg, smilte og at de fulgte med. Så dekket vi bord til noen av de som jobber i kirken så de fikk komme å spise grøt i lunsjen sin.

Så  fikk vi oppleve noe som vi ble veldig overrasket av. Vi fikk dra til Førre kirke for å være med på begravelse. Dette ble litt rart siden vi kom litt sent frem,  det hadde allerde begynt så det var litt ubehagelig å komme inn siden vi ikke visste  om de som var der klarte å se oss. Men da vi kom inn fikk vi beskjed om at vi bare skulle gå opp på galleriet. Da vi gjord det gikk alt heilt greit. Vi fikk et perspektiv av å være i en begravelse uten å ha noe kjennskap til den døde.

Uforventet kjekk konsert

Onsdag vi fikk være med på enda en barnehage-gudstjenesten, men  denne gangen var det i Førre kirke. Dette var også koselig.

Vi var også på to møter der vi planla gudstjenester og oppgaver i kirken.

Senere på dagen var det konsert. Da hjalp vi til med å sette opp utstyr og gjør alt det de trengte klart. De som hadde konserten var One way og dette var egentlig gøy å være med på, ting som vi ikke forventet siden det var en "konsert i kirken". (Hvis du spør en ungdom om en gøy konsert så kommer de aldri til å svare en konsert i kirken;). Da vi var ferdige serverte vi tapas til One way. Dette var en koselig kveld.

En rolig og koselig siste dag

Torsdag var det en ganske rolig dag vi fikk være med å observere dåpssamtale. Det er noe presten har noen dager før dåpen, med foreldrene til dåpsbarnet. Vi fikk være med på litt forskjellige oppgaver som for eksempel hente posten, skrive fadderhilsner, ta bilder til sosiale medier, opprette Tik-tok konto til  "kirkenitysvaer" og skrive denne artikkelen.

Vi kom frem til at dette er en nydelig og koselig opplevelse, der vi fikk lære mye nytt, men vi kom også frem til at ingen av oss ser for oss å jobbe i kirken. Fortsatt er dette en god opplevelse som vi skal ha med oss videre i livet, og var noe nyttig for oss.

Tekst og foto: Salome M. Restrepo og Espen Mellingen Vormestrand


 

 

 

Tilbake